قیمت خدمات رو همین الان رایگان بگیر
درباره هوشمند سازی ساختمان
مقدمه (هوشمند سازی ساختمان )
عملیات هوشمند سازی ساختمان مبتنی بر سختافزارها و نرمافزارهای هوشمند است؛ زیرا با کمک آنها میتوان به سادگی از طریق سنسورهای مختلف، زمانبندی هفتگی و یا توسط خود کاربران کنترل و نظارت بر تجهیزات الکتریکی ساختمان مانند تهویه، سیستم گرمایش و سرمایش، روشنایی، اعلام حریق و دزدگیر را میتوان به سادگی انجام داد .
هوشمند سازی ساختمان با متخصصین اوستا پلاس
به منظور هوشمند سازی یک ساختمان مراحل مختلفی باید طی شود که از آماده سازی زیرساخت های مختلف تا خرید تجهیزات ، مورد نیاز می باشد. با توجه به همین مسئله به طور خلاصه در این بخش به ارائه مراحل مختلف چگونگی هوشمند سازی خانه می پردازیم که شامل:
گام اول : آماده سازی زیرساخت هوشمند سازی ساختمان
به طورکلی منظور از آماده سازی زیرساخت هوشمند سازی ساختمان، ارائه بستر ارتباطی و نحوه اتصال تجهیزات مختلف به منظور هوشمند سازی ساختمان با یکدیگر است. درواقع در زمینه بستر ارتباطی می توان هوشمند سازی ساختمان را به دو گروه تجهیزات با ارتباط سیمی و تجهیزات بی سیم تقسیم کرد که هرکدام از این گروه ها نیز به نوبه خود به زیرگروه های دیگری تقسیم می شوند. تجهیزات بی سیم برای برقراری ارتباط می توانند از تکنولوژی های ارتباطی مختلفی استفاده کرده که از آن جمله می توان به ارتباط رادیوی RF، ارتباط بلوتوث و ارتباط وای فای اشاره کرد. در همین راستا باید ذکر کرد که ارتباط سیمی نیز انواع مختلفی دارد که در قالب پروتکل های ارتباطی مختلف ازجمله KNX، Modbus و بسیاری از موارد دیگر قابل تعریف است.
گام دوم : انتخاب شرکت تولیدکننده تجهیزات
جالب است بدانید که انتخاب شرکت تولیدکننده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می تواند بر انتخاب زیرساخت ارتباطی شما نیز اثرگذار باشد. بااین وجود چنانچه ابتدا اقدام به انتخاب پروتکل ارتباطی خانه هوشمند خود کنید، تعداد شرکت هایی که می توانید انتخاب کنید محدود می شود. چراکه برخی از شرکت ها در زمینه تولید تجهیزات هوشمند سازی با سیم و برخی از شرکت ها در زمینه تولید تجهیزات بی سیم فعالیت می کنند و طبیعتاً برخی از شرکت ها نیز هر دو نوع تجهیزات باسیم و بی سیم را تولید می کنند؛ بنابراین یک انتخاب درست بسیار با اهمیت می باشد. همچنین ازجمله موارد مهم دیگری که در انتخاب شرکت تأمین کننده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان باید به آن توجه کرد، نرم افزار کاربردی توسعه داده شده توسط شرکت تولیدکننده تجهیزات است. نرم افزارهای کاربردی ازنقطه نظر رابط کاربری، زبان مورداستفاده و قابلیت نصب بر روی دیوایس های مختلف قابل بررسی هستند.
گام سوم : نحوه استفاده از ساختمان هوشمند
پس از انجام مراحل بالا و هوشمند سازی ساختمان نوبت به استفاده از سیستم هوشمند می رسد. استفاده از سیستم خانه هوشمند بسیار راحت و لذت بخش است چراکه با استفاده از این نوع سیستم ها برای انجام فعالیت های کنترلی کافی است یک بار صفحه تلفن همراه خود را لمس کنید. لازم به ذکر است که هوشمند سازی ساختمان پوشش گسترده ای دارد و علاوه بر کنترل سیستم روشنایی، سیستم سرمایش و گرمایش و تجهیزات الکتریکی می تواند کنترل سیستم امنیتی (دزدگیر) و بسیاری از موارد دیگر را نیز به دست بگیرد.
مجموعه بزرگ اوستا پلاس با متخصصین ماهر میتواند خیال شما را برای داشتن یک خانه هوشمند راحت کند .
چه زمانی به متخصص اوستا پلاس نیاز دارید؟
اگر شما به موارد زیر نیاز دارید میتوانید نیاز خود را با متخصصین زبده اوستا پلاس برطرف کنید
- افزایش سطح رفاه و آسایش در کنار لوکس سازی فضا و ارائه یک ظاهر جذاب برای تجهیزات
- برخورداری از یک سیستم روشنایی هوشمند در کنار صرفه جویی در مصرف انرژی برق
- برخورداری از سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند
- برخورداری از سیستم پرده های برقی هوشمند
- مجهز شدن ساختمان به سیستم احضار آسانسور به همراه سیستم امنیتی هوشمند
- سیستم نظارتی و آیفون هوشمند
- کنترل سیستم ها توسط تلفن همراه و تاچ پنل
- کنترل تجهیزات خارج از منزل و افزایش امنیت
نحوه محاسبه هزینه خدمات هوشمند سازی ساختمان
با پیشرفت فناوری ها، هوشمند سازی ساختمان ها به عنوان یک راهکار برتر برای کاهش هزینه ها و بهبود کارایی در مصرف انرژی و مدیریت منابع مطرح شده است. در یک ساختمان هوشمند، تجهیزات مختلف مانند روشنایی، تهویه، سیستم های امنیتی و سیستم صوتی به یکدیگر متصل می شوند و قابل کنترل از راه دور هستند. به گونه ای که ساکنان می توانند از طریق تلفن همراه یا دستگاه های دیگر، تنظیمات روشنایی را تغییر دهند، دمای داخل ساختمان را کنترل کنند، درب ها را قفل و باز کنند. به طور کلی هزینه هوشمند سازی ساختمان بر مبنای 3 عامل زیر محاسبه میگردد:
اندازه ساختمان: اندازه ساختمان یکی از عوامل اساسی است که بر هزینه هوشمند سازی آن تأثیر می گذارد. ساختمان های بزرگتر نیازمند سیستم های هوشمند سازی بیشتر و پیچیده تر هستند. برای مثال، یک ساختمان تجاری ممکن است نیازمند سیستم های مدیریت نورپردازی، سیستم های کنترل دما و رطوبت، سیستم های امنیتی پیشرفته و سایر تجهیزات هوشمند باشد. بنابراین، قیمت هوشمند سازی ساختمان های بزرگ مانند قیمت نماکاری ساختمان های بزرگ، قابل توجه تر خواهد بود.
نوع و تعداد تجهیزات هوشمند: نوع و تعداد تجهیزات هوشمندی که در ساختمان نصب می شود، نیز بر هزینه هوشمند سازی ساختمان تأثیر دارد. استفاده از تجهیزات پیشرفته و برندهای معتبر معمولاً هزینه بیشتری را به همراه دارد. در انتخاب برند مناسب برای تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، بایستی به عواملی مانند کیفیت، قابلیت ها، سازگاری با سیستم های دیگر، پشتیبانی فنی توجه داشته باشید.
پیچیدگی نصب و راه اندازی: پیچیدگی نصب و راه اندازی سیستمهای هوشمند نیز تأثیر زیادی بر هزینه دارد. این پروسه شامل سیم کشی، نصب تجهیزات، اتصال به شبکه، برنامه ریزی سیستم ها است. در برخی موارد، نصب سیستم های هوشمند در ساختمان های قدیمی با سیستم های برقی قدیمی نیازمند تغییرات و اصلاحات بیشتری است که می تواند هزینه هوشمند سازی ساختمان را افزایش دهد.
نکات مهم درباره خدمات هوشمند سازی ساختمان
نکته اول: امنیت ارتباط
اولین نکته ای که در بیان نکاتی در مورد هوشمندسازی ساختمان به آن می پردازم، امنیت ارتباط است. امنیت ارتباط از جنبه های مختلفی قابل بررسی است. به عنوان مثال شما باید مطمئن باشید که دیگران نمی توانند با نصب اپلیکیشن خانه هوشمند به سیستم هوشمند شما دسترسی داشته باشند.
در گام بعدی، باید قابلیت تعیین سطح دسترسی افراد مختلف برای شما فراهم باشد. به عنوان مثال باید بتوانید تعیین کنید که چه افرادی اجازه دسترسی و کنترل سیستم روشنایی را دارند. از جمله راهکارهایی که در این زمینه وجود دارد، ارسال کد تایید پیامکی برای تایید هویت کاربران و همچنین تعریف یک مدیر در سیستم است که می تواند سطوح دسترسی افراد مختلف را تعیین کند.
نکته دوم: مصونیت در برابر نویز
دومین مورد از نکاتی در مورد هوشمندسازی ساختمان که باید مورد توجه قرار گیرد، مصونیت در برابر نویز است. این مصونیت به عوامل مختلفی بستگی دارد که از ان جمله می توان به طراحی بهینه و استاندارد تجهیزات اشاره کرد.
طراحی تجهیزات مورد استفاده در خانه هوشمند باید از نظر عدم تاثیرپذیری از نویز و عدم ایجاد نویز بر روی قطعات دیگر مورد بررسی قرار بگیرند. همچنین در صورتی که قطعات الکترونیکی مورد استفاده در تولید تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از نویز موجود در محیط تاثیر بگیرند، دچار خطا در عملکرد خواهند شد.
تاثیر نویز می تواند منجر به تغییر وضعیت ناخواسته تجهیزات یا عدم تغییر وضعیت در زمان لازم باشد. همچنین در صورتی که تولید نویز قطعات الکترونیکی از حد استاندارد بیشتر باشد، می تواند عملکرد سایر تجهیزات الکترونیکی شما از جمله ریموت کنترل، مودم و … را تحت تاثیر قرار دهد. اهمیت این موضوع به قدری بالاست که استانداردهایی نیز در این رابطه وضع شده اند.
نکته سوم: میزان مصرف انرژی
سومین مورد از نکاتی در مورد هوشمندسازی ساختمان که باید به آن توجه شود، میزان مصرف توان تجهیزات است. تجهیزات هوشمندسازی ساختمان مادامی که به شبکه متصل باشند در حال مصرف انرژی هستند. چنانچه توان مصرفی این تجهیزات بالا باشد، هزینه برق مصرفی شما به صورت معناداری زیاد می شود!
به عنوان مثال در نظر بگیرید در یک منزل مسکونی تعداد تجهیزات هوشمندسازی ساختمان شما (شامل رله ها و کلیدهای لمسی هوشمند) 10 عدد باشد و توان مصرفی هریک از این تجهیزات تنها 1 وات باشد. در این صورت تجهیزات شما در طول یک ساعت 10 وات، در طول یک روز 240 وات و در طول یک ماه 7200 وات برق مصرف می کنند.
این میزان مصرف برق در طول یک سال به مقدار قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این در حالی است که چنانچه طراحی تجهیزات به درستی صورت گرفته باشد، توان مصرفی آن ها در حدود 15/0 وات خواهد بود که به معنی 5/1 وات در ساعت، 36 وات در روز و حدود 1100 وات در ماه است.
نکته چهارم: کیفیت قطعات سخت افزاری مورد استفاده
آخرین موردی که در بیان نکاتی در مورد هوشمندسازی ساختمان به آن اشاره می کنم، کیفیت قطعات سخت افزاری مورد استفاده است. نکات دوم و سوم که در بالا به آن پرداختیم هم به طراحی مدارات و هم به قطعات مورد استفاده در تولید تجهیزات هوشمندسازی ساختمان وابسته است.
چنانچه قطعات مورد استفاده در طراحی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از کیفیت مناسب برخوردار نباشند، علاوه بر عدم عملکرد صحیح، طول عمر تجهیزات و نیز قابلیت اطمینان از عملکرد صحیح آن ها به شدت کاهش می یابد.
به بیان کلی چنانچه در تولید تجهیزات هوشمند سازی ساختمان از قطعات سخت افزاری بی کیفیت استفاده شود، تجهیزات هوشمندسازی قابل اطمینان نخواهند بود. با رعایت نکاتی در مورد هوشمندسازی ساختمان که به بیان آن ها پرداختیم، تجربه لذتبخشی از هوشمندسازی ساختمان را برای خود رقم بزنید.
درباره هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان چیست؟
به طورکلی وجود یک سیستم یکپارچه که قابلیت کنترل تجهیزات برقی مختلف در ساختمان را بر عهده داشته باشد ازجمله المان های اصلی در هوشمند سازی یک ساختمان است. در فرایند هوشمند سازی ساختمان ها می توان لوازم و یا سیستم های خانه را به یک شبکه مشترک وصل نموده و به طور مستقل و از راه دور آن ها را کنترل کرد. به عنوان مثال ترموستات، چراغ ها، بلندگوهای صوتی خانه شما، تلویزیون ها، دوربین های امنیتی، قفل ها، وسایل و سایر موارد همه به یک سیستم مشترک وصل شده اند که از طریق تلفن هوشمند یا از طریق دستگاه لمسی تلفن همراه قابل کنترل هستند که در این مقاله در باب آن بیشتر صحبت می کنیم.
سیستم BMS چیست؟
سیستم BMS که در فارسی آن را مدیریت هوشمند ساختمان نیز معرفی می کنند درواقع به مجموعه از سخت افزارها و نرم افزارهایی اطلاق می شود که به منظور مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم در ساختمان ارائه می شود. به طورکلی وظیفه این مجموعه، پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان و اعمال فرمان ها به آن ها به صورتی است که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه و با هدف کاهش مصرف بی جا و تخصیص منابع انرژی به فضاهای موردنیاز باشد.
BMS می تواند دربرگیرنده تمام سرویس های الکتریکی، مکانیکی و حفاظتی ساختمان باشد که این سیستم ها در یک نگاه کلی شامل سرویس های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، آسانسور، نیروگاه برق اضطراری، پله برقی، کنترل روشنایی، دوربین مداربسته، اعلام و اطفای حریق، کنترل تردد و بسیاری از موارد دیگر است.
آشنایی با اجزای سیستم BMS
به طورکلی منظور از اجزا این سیستم مدیریتی، کلیه تجهیزات، سیستم های ارتباطی و نرم افزارهایی که جهت کنترل وسایل مختلف موجود در ساختمان مورداستفاده قرار می گیرند است که معمولاً با توجه به نیازها و خواسته های هر کاربر می تواند متفاوت باشد. درواقع کاربر می تواند هر بخش را که علاقه مند باشد به دلخواه خود انتخاب و استفاده نماید. با توجه به همین مسئله می توان متداول ترین اجزاء BMS را به شرح زیر ارائه داد که شامل:
- سیستم کنترل مرکزی
این بخش مهم ترین و بزرگ ترین جزء یک سیستم BMS بوده که به نوعی هسته مرکزی آن به حساب می آید. به طورکلی می توان مطرح کرد که هوشمند سازی ساختمان معمولاً با یک کامپیوتر شروع می شود که در اغلب موارد این بخش مستقل بوده و فقط از طریق آن برنامه ریزی و کنترل سیستم ها صورت می گیرد. این بخش شامل واحد پردازنده، کنترل های اصلی سیستم، کنتاکتورها و رله هایی می باشد که با کلیه اجزاء در ارتباط است. همچنین در این بخش کلیدهایی وجود دارند که به طور دستی قابل تغییر بوده و با تغییر آن ها می تواند برنامه سیستم را تغییر داد. لازم به ذکر است که روش های ارتباطی کنترل مرکزی با اجزاء مختلف می تواند از طریق خطوط برق، سیم های باس و یا خط تلفن انجام گیرد.
- خطوط ارتباطی (BUS)
در یک نگاه کلی برای ارتباط اجزاء مختلف BMS با یکدیگر از خطوط ارتباطی استفاده می گردد که این خطوط از تمام اجزاء BMS عبور کرده و امکان ارسال اطلاعات را بین آن ها میسر می سازد. لازم به ذکر است که این خطوط می تواند به صورت سیم های برق ساختمان، چند رشته سیم مشترک و یا به صورت امواج بی سیم باشد.
- نقاط دسترسی و کنترل کننده
این بخش شامل یک نمایشگر و یک صفحه کلید و یا یک نمایشگر لمسی بوده و در نقاط مختلف ساختمان نصب شده و قابلیت کنترل و نمایش اطلاعات آن بخش، مانند دما، وضعیت وسایل و غیره را دارا است. لازم به ذکر است که این بخش مانند واحد کنترل مرکزی بوده با این تفاوت که توانایی های آن محدودتر است.
- سنسورها
سنسورهای گوناگونی با توجه به نیازهای موردنظر و سطح هوشمند سازی می تواند در نقاط مختلف یک ساختمان نصب گردد. به طورکلی انواع متداول این سنسورها شامل سنسور حضور، سنسور دما، سنسور نور و سنسور دود بوده که می توانند مشخصات موردنظر را تبدیل به سیگنال ها و اطلاعات موردنظر نموده و از طریق خطوط ارتباطی به کنترل مرکزی یا نقاط کنترلی ارسال نمایند. همچنین کنترل مرکزی یا محلی قابلیت ارسال فرمان های لازم را به انواع کلیدها، تایمرها و دیمرها دارا می باشد.
- تایمرها
به طورکلی تایمرها جهت یک سری اعمالی که به صورت تکراری و در زمان های مشخص انجام می شوند مفید بوده البته باید در نظر داشت که کنترل مرکزی نیز قابلیت ارسال فرمان به صورت زمانی را دارند و ارزان تر از تایمر می باشد.
- دیمرهای روشنایی
دیمرها امکان تنظیم نور را با افزایش یا کاهش نور لامپ ها به صورت الکترونیکی به وجود می آورند. درواقع با این تجهیزات می توان به همراه سنسور نور سطح نور در محیط ساختمان را کم وزیاد نموده و یا حتی روشنایی را خاموش نمود و به این طریق در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.
- پریزها
با استفاده از پریزهایی که قابلیت ارسال و دریافت اطلاعات از طریق خطوط ارتباطی را دارند می توان سیستم های مصرف کننده متصل به آن ها را روشن و خاموش نموده و حتی از وضعیت آن ها مطلع گشت.
- نرم افزار سیستم
استفاده از نرم افزار به وسیله یک کامپیوتر می تواند یکی از ابزارهای مفید و با قابلیت انعطاف بالا برای سیستم BMS باشد. چراکه در مواردی این نرم افزارها می توانند قابلیت هایی به سیستم ارائه دهند که کنترل مرکزی فاقد آن می باشد که ازجمله آن شامل گزارش گیری و ثبت واقع و همچنین ارتباط بصری مناسب با سیستم است.
- استفاده از وب سرور
وب سرور وسیله ای است که به کاربران این قابلیت را می دهد که در هر نقطه ای از دنیا از طریق اینترنت به سیستم BMS دسترسی پیداکرده و آن را کنترل نماید. درواقع این سیستم با استفاده از خطوط ارتباطی به کنترل مرکزی متصل و از طرف دیگر به تجهیزات مانند مودم به شبکه متصل می گردد.
فرایند ثبت درخواست خدمات هوشمند سازی ساختمان در اوستا پلاس
ثبت سفارش از طریق سایت اوستا پلاس : خدمات گیرنده میتواند از طریق همین صفحه از سایت اوستا پلاس ، تمامی جزئیات قیمت و هزینه های به روز شده خدمات هوشمند سازی ساختمان را مشاهده کند و به راحتی با کلیک بر روی گزینه (ثبت درخواست) در پایین صفحه ، مراحل ثبت نام را انجام دهد و امکان مشاوره رایگان با تعمیرکاران را داشته باشد
ثبت درخواست از طریق شماره : در صورت عدم دسترسی به اینترنت، فقط کافی است با شماره تماس حاصل فرمایید تا ارتباط شما با همکاران ما در واحد ثبت سفارشات استان برقرار شود. همچنین میتوانید از طریق شماره تلفن در خصوص خدمات مورد نظرتان اطلاعات کافی کسب کنید .
راهنمای قیمت
راهنمای قیمت
نظرات کاربران
نظرات کاربران